Magyar Kézműves Remek

Tudta?

A "Magyar Kézműves Remek" elismerést olyan kézművesek kaphatják, akik munkájukban a legmagasabb szintű minőséget képviselik.

A „Magyar Kézműves Remek” elismerést 2001-ben alapította a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). A díj célja, hogy kiemelje és jutalmazza a magyar kézműves ipar kiváló teljesítményeit és hagyományait. Az elismerés azoknak a kézműves mestereknek ítélhető oda, akik munkájukkal nemcsak a hagyományos technikákat és anyagokat alkalmazzák, hanem innovatív megoldásokat is bevezetnek, ezzel is elősegítve a kézművesség megújulását és fennmaradását.

Az odaítélés szempontjai

Az elbírálás során figyelembe veszik a termék esztétikai értékét, funkcionalitását, és azt, hogy mennyire tükrözi a magyar kézműves hagyományokat. Az elismerést évente ítélik oda, és az ünnepélyes díjátadón a díjazottak megkapják a „Magyar Kézműves Remek” címet igazoló oklevelet és plakettet, amit büszkén feltüntethetnek termékeiken.

2012 Díjazottja: Kozma Romulus Tibor

2012-ben ezt a rangos elismerést Kozma Romulus Tibor, a Kozma Shoes cipőmestere kapta, munkájával magas színvonalú és művészi kivitelezést ötvözve. A kézzel varrott cipők terén elért kiemelkedő teljesítményéért érdemelte ki a „Magyar Kézműves Remek” címet. Ezzel az elismeréssel ügyfelei biztosak lehetnek abban, hogy a tőle vásárolt lábbelik nemcsak gyönyörűek, tartósak és kényelmesek, de egyenesen művészi színvonalat is képviselnek.

Az elismerés jelentősége

A „Magyar Kézműves Remek” cím egyértelműen jelzi a vásárlók és ügyfelek számára, hogy a díjazott termékek kivételes minőséget képviselnek. Ez az elismerés hozzájárul a magyar kézműves ipar nemzetközi elismeréséhez is, mivel a díjazott termékek gyakran nemzetközi kiállításokon is bemutatásra kerülnek. A cím birtoklása növeli a kézművesek presztízsét és segíti őket abban, hogy szélesebb körben ismertté váljanak.

További érdekességek

Cipészek világbajnoksága

Ha egyedileg készíttetünk valamit, mindig fontos a hitelesség. Egy egyedi lábbeli készítésekor például nem elhanyagolandó tény, ha a cipész több alkalommal is a legjobbak között szerepelt a Cipészmesterek Világbajnokságain. Legutóbb rögtön 4 aranyéremmel tért haza.

Megjelentünk a Gentleman magazinban!

A negyedévente megjelenő magazin egyedülálló hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Férfi magazinok között a legmagasabb színvonalat képviselte. Ezért külön megtiszteltetés, hogy a 2013-as őszi kiadásában

Az Óriáscipő

A Kozma Shoes elsimert cipészmestere, Kozma Romulus Tibor készítette el a világ legnagyobb, kézzel varrott bőrcipőjét, bekerülve ezzel a Rekordok Könyvébe.