Manufaktúránk

A készítő

Kozma Romulus Tibor vagyok, családom harmadik generációjaként több mint húsz éve készítem szenvedélyesen a kézzel varrott cipőket.
Szakmám fortélyait, a tradícionális receptúrákat édesapám és nagyapám szárnyai alatt sajátítottam el.

A méretre készített, kézzel varrott bőr cipő magabiztosságot, önbizalmat, tartást ad. Az egyediség élményét nyújtva nélkülözhetetlen fundamentuma öltözékének.
Szalonunkban személyesen várom, hogy segíthessek megtalálni a stílusához, az alkalomhoz és az Ön adottságaihoz leginkább idomuló, kézzel varrott cipőt.

A minőségből nem engedünk

“A mesteri kézművesség a legjobb minőségű alapanyagokkal párosítva tud megmutatkozni, és csak a legjobb minőségű anyagok érdemesek arra, hogy magas fokú szakmai tudással nyúljanak hozzá.”

Cipőink készítésekor egy ponton sem kötünk kompromisszumot azok minősége érdekében. Miközben a felsőrész küllemében üzenetet hordoz Önről, a külső hatásoktól is óvnia kell a lábát. Valljuk, hogy erre csak a legnemesebb kikészítésű állati bőrök képesek.
A bélés pedig folyamatos érintkezésben van a lábbal, így elengedhetetlen, hogy az kizárólag növényi cserzéssel készüljön. Így Önnek – de a természeti környezetünknek is – egészségesebb, mint a vegyi vagy króm cserzésű bélés bőrök.

Ezért nem engedünk divatos irányzatoknak, gazdasági megfontolásnak, amik a tartóssággal és a természetességgel szembe mennek.
Ezért nem tartalmaznak cipőink sem műanyag, sem papír alkatrészeket a tekintetektől elzárt részeken sem – ez alól kizárólag a talpon alkalmazott kopásálló gumibetét képez kivételt, mely igény szerint kérhető. Amire pedig a legbüszkébbek vagyunk, az az időtálló és strapabíró talp konstrukciót biztosító, tradicionális kézi technológiák alkalmazásának aránya a gyors, gépi megoldásokkal szemben. Kis manufaktúránkban a talp varrást nem gép végzi, még csak nem is ügyes kezű, tehetséges munkatárs.
Minden egyes Kozma cipőt, annak minden centiméterét a mester, Romulus varrja saját kezével, ami egyes varrástípusok esetében akár 8-12 munkaórát is igényelhet.

Műhelyünkben emiatt limitált mennyiségű cipő készül el -havonta maximum 6-8 pár. Így nyer értelmet a cipőinket díszítő emblémánkban Kozma Romulus Tibor aláírása. Így adjuk át nyugodt szívvel cipőinket Önnek, tudva, hogy gardróbja stílusos alapdarabjaként azok 10 évig is szolgálják kényelmét.

Minden Kozma cipőre – annak szerkezeti felépítésére, azaz a varrásokra – 10 év garanciát vállalunk. Kopásra természetesen nem vonatkozik a garancia. Minden pár Kozma cipőhöz használati, ápolási útmutatót és speciális ápoló eszközöket, anyagokat adunk, ezzel is segítve Önt, hogy cipője hosszú életéről szakszerűen tudjon gondoskodni. Továbbá a használatból eredő kopások javításában is állunk rendelkezésére. Sőt kifejezetten örülünk, ha azok javítását is velünk végeztetik, hogy lábbelijeik biztosan megkapják a megfelelő szakértelmet.

Történetünk

Cégünket 2000-ben alapítottuk, mely azóta is családi vállalkozásként működik. Apai nagyapám és édesapám mellett, bőr- és csiríz illatú műhelyekben lestem el a cipőkészítés legféltettebb fogásait. Tőlük kapott örökségem az alkotás öröme, mely kezdetektől a legfőbb hajtóerőm. Műhelyünkben a tradíció találkozik az innováció iránti vággyal,
így születnek prémium minőségű, egyedi lábbelijeink, hogy azok akár több mint egyévtizedig is stílusosan szolgálják az Ön kényelmét.

Korábbi munkáink

Arra törekszünk, hogy olyan férfi cipők kerüljenek ki a kezeink közül, melyeknek  klasszikus stílusát gyönyörű patinák és elegáns vonalak emelik ki. Cipőinkre jellemző az időtlen elegancia és a tradícionális technológiával előhívott kifinomult, finom részletek. Mindezeket nemzetközi versenyeken több alkalommal is magasra értékelték.