Cipészek világbajnoksága

Tudta?

Ha egyedileg készíttetünk valamit, mindig fontos a hitelesség. Egy egyedi lábbeli készítésekor például nem elhanyagolandó tény, ha a cipész több alkalommal is a legjobbak között szerepelt a Cipészmesterek Világbajnokságain. Legutóbb rögtön 4 aranyéremmel tért haza.

A cipőkészítő szakma egyik legnagyobb nemzetközi eseménye a Deutsche SchuhMacherTage, amelyet három évente rendeznek meg Wiesbaden-ben, Németországban. Ez a rendezvény az iparág kiemelkedő szakembereinek nyújt lehetőséget arra, hogy bemutassák tudásukat és kreativitásukat. A verseny célja, hogy elismerje és jutalmazza a legkiválóbb cipőkészítőket, valamint hogy elősegítse a kézműves hagyományok megőrzését és továbbvitelét.

A Deutsche SchuhMacherTage története

A Deutsche SchuhMacherTage több évtizedes múltra tekint vissza, és minden alkalommal több száz résztvevőt vonz a világ minden tájáról. A verseny több kategóriában zajlik, amelyek közül az egyik legfontosabb a „Maßschuhe”, azaz a méretre készített cipők csoportja. Ebben a kategóriában a résztvevők egyedi tervezésű, kézzel készített cipőkkel indulnak, amelyek nemcsak esztétikailag lenyűgözőek, hanem a legmagasabb szintű funkcionalitást is biztosítják.

Kozma Romulus Tibor szereplése 2016-ban

A 2016-os Deutsche SchuhMacherTage versenyen Kozma Romulus Tibor kiemelkedő teljesítményt nyújtott a „Maßschuhe” kategóriában, ahol két rangos elismerést is elnyert. A verseny során bemutatott munkáját a zsűri nagyra értékelte, és ennek eredményeként bronz- és ezüstérmet is kapott.

Bronzérem

A bronzérmet Kozma Romulus Tibor kiváló technikai tudásának és precizitásának köszönhetően nyerte el. A verseny során bemutatott cipői tökéletesen ötvözték a hagyományos kézműves technikákat a modern dizájnnal. A bronzérem megszerzése bizonyítja, hogy Kozma Romulus Tibor a világ egyik legkiválóbb cipőkészítője.

Ezüstérem

Az ezüstérem még magasabb elismerést jelent, amelyet Kozma Romulus Tibor a kivételes kreativitásáért és innovatív megoldásaiért kapott. Az ezüstéremmel díjazott cipők nemcsak esztétikailag voltak lenyűgözőek, hanem olyan technikai újításokat is tartalmaztak, amelyek tovább emelték a cipők minőségét és viselési komfortját.

A sikerek kiteljesedése (2019)

2016-ban magasra tette a lécet saját maga számára cipészmesterünk, de Kozma Romulus Tibor – ahogy a lábbelik készítése terén – nem ismer lehetetlent. A 2019-es világbajnokságról ugyanis, melyen több mint 12 országból érkeztek a legjobb cipészek, a Kozma Shoes cipői 4 aranyérmet és 2 kézműves szövetségi kupát hoztunk haza. Mind a férfi, mind a női méretre készített cipők kategóriájában kiemelte a zsűri az általunk prezentált kézműves munka minőségét, a részletekre való odafigyelést és a cipők esztétikai megjelenését.

A díjak jelentősége

Ezek az elismerések nemcsak Kozma Romulus Tibor szakmai tudását és tehetségét igazolják, hanem azt is, hogy a Kozma Shoes által készített cipők a legmagasabb minőséget képviselik. Az ilyen díjak hozzájárulnak a vállalkozás nemzetközi elismertségéhez és megerősítik a márka hírnevét a prémium kategóriás kézzel készített cipők piacán.

További érdekességek

Megjelentünk a Gentleman magazinban!

A negyedévente megjelenő magazin egyedülálló hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Férfi magazinok között a legmagasabb színvonalat képviselte. Ezért külön megtiszteltetés, hogy a 2013-as őszi kiadásában

Magyar Kézműves Remek

A „Magyar Kézműves Remek” elismerést olyan kézművesek kaphatják, akik munkájukban a legmagasabb szintű minőséget képviselik.

Az Óriáscipő

A Kozma Shoes elsimert cipészmestere, Kozma Romulus Tibor készítette el a világ legnagyobb, kézzel varrott bőrcipőjét, bekerülve ezzel a Rekordok Könyvébe.